Hugging mats, jealous?

Kau-lonka leer

onze matten zijn gemaakt van volnerf leer, wat erom bekend staat steeds mooier te worden gedurende de tijd. De huid van het dier heeft verschillende variaties in granen, poriën, dikte en kleur.

De term ‘pull up’ leder staat niet voor één bepaald soort leder, maar voor een bepaalde uitstraling van leder. Je kunt dan ook beter spreken van leder met een ‘pull up’ effect. Dit effect, een kleurnuance in het leder, ontstaat door het leder op spanning te trekken (pull up). Het gedeelte dat onder spanning komt te staan, kleurt daardoor enigszins op. Pull up leder afgewerkt met een was- en/of olielaag 
Pull up leder in de was of olie is meestal een volnerf ledersoort, gemaakt van vol aniline leder. Dit vol aniline leder wordt door en door geverfd met aniline kleurstoffen (pigmenten) en behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken. Tijdens de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt er met hete olie of was over de nerf van het leder gewalst. In het gebruik zal dit leder na verloop van tijd (op sommige plaatsen) lichter van kleur worden.

Ons leer wordt op traditionele en ambachtelijke manier plantaardig gelooid, een methode om het leer duurzamer te maken. De huid van een dier heeft ieder eigen, onderscheidende granen, poriën, dikte en kleur. De natuurlijk littekens en pigmenten in de huid blijven ook zichtbaar in onze producten, waardoor het leer er natuurlijk uit ziet en zelfs nog mooier wordt na verloop van tijd.

Care instructions

  • Zon verkleurt het leder en droogt het uit.
  • Plaats het lederen product niet tegen vloeren en wanden die geverfd zijn. De lederen producten zijn voorzien van een olielaag, dit kan vlekken geven.
  • Zorg voor voldoende luchtvochtigheid.
  • Plaats leder niet vlakbij verwarmingsbronnen.
  • Ook leder met een beschermlaag is licht- en warmtegevoelig.
  • Pas op met scherpe voorwerpen.
  • Vlekken altijd deppen, nooit wrijven.
  • Gebruik nooit agressieve stoffen.
Shop nu - bekijk de gehele collectie
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een hangsnooze bij de aankoop van je eerste NAHKA mat/kussen.

Your phone deserves the ultimate relaxation, don’t you think?

Volgende

* Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en accepteer de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid. Je kan op elk moment uitschrijven.